söndag 13 november 2016

Matematik för RIKTIGA hundägare - crazy-dog-lady-skolan del 2

Ja, då kommer vi då till det här med ekonomi. Det kan vara riktigt tråkigt. Svårt att få det att gå ihop. Om du inte är en RIKTIG hundägare! Då vet du att ju fler hundar du har desto billigare blir det - ja det är till och med så att du tjänar på att ha många hundar!!


Tänk dig själv: du vill åka och träna och tävla med hunden. Du måste ha en bil. Jättejättejättedyrt! Och tanka. Jättedyrt! Hunden behöver ha en bur för att åka säkert. Dyrt. Du måste vara medlem i (minst) en klubb och kanske till och med betala för en instruktör eller en inomhushall. Dyrt.


Men om du har två hundar blir det ju bara hälften av kostnaden. Bilen har du ju redan och att skaffa en lite större bur är ju inte dubbelt så dyrt som att köpa en enkelbur, eller hur. Bensinkostnaden för den andra hunden blir ju noll - du skulle ju ha åkt ändå. Alltså blir den totala bensinkostnaden bara hälften mot om du har en hund! Härligt!


Och om du går på en dyr kurs så kan du ju använda det du lärt dig på alla dina hundar, rena rama reafyndet! Och hundmat och tugg - tänk själv vad du sparar nu när du kan köpa storpack nu när maten går åt så fort att den stora påsen inte hinner bli gammal innan den tar slut! Och tänk på alla saker du behöver! Bra träningskläder och skor och sånt. Ha! Kostar inget mer om du har två hundar än om du har en.


Tänk dig nu att du har tre hundar... Det är nu du kommer upp i en nivå där du kan tjäna på att ha hund! Om du inte har någon hund alls (se crazydogladyindex nedan) - då måste du genast skaffa minst tre för att tjäna så mycket på att du ha hund att du har råd!


Lycka till med din hundägarbudget!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar