söndag 18 april 2010

Stopp och belägg, morsan har skägg...

...här får ingen rymma!!
Mycket användbar ramsa - man bara byter ut sista biten mot det som situationen kräver! Till exempel utmärkt att mota spöken, troll och moster med - stopp och belägg, morsan har skägg - ingen får ta mina barn. Den är nog lika flitigt använd som den retoriska frågan "är jag en bläckfisk eller en vanlig mamma..."

Iallafall, tillbaka till mamman med skägg som säger stopp och belägg till rymmning!

Igår morse såg det ut såhär:


...och på eftermiddagen såhär (även om fotot är taget nu på morgonen):



Plank på plats, en del ska bli grind och det ska på en överliggare innan det är färdigt. Sophögen har blivit ett med högen på andra sidan planket. Längs med staketet till vänster i bild ska det planteras häck. Just nu är det som en liten fålla här eftersom den före detta altanen tjänar som avdelare strax hitom kompostunnan. Kanske här jag ska ha min får och höns?! En häst får nog också plats!

På kortsidan av garaget gräver vi en grop och bygger spalje för ett päronträd, Esperens herre blir det. Spaljekonstruktören (även känd som barnens farfar) till höger i bild och liten medhjälpare till vänster. Trädet och häckplantor till 12,5 meter väntas hem troligen til nästa helg.

1 kommentar:

  1. Imponerande!! Är det svärfar å svåger (och naturligtvis sambo!) som har slitit? Får man komma å grilla in nya trädgården snart?!

    SvaraRadera