söndag 2 januari 2011

Silence please!

And now the moment yo´ve all been waiting for! Stand back, don´t move - and if you move, be prepared... Silence please... I will now unleash the Beast!

Och the Beast (aka Ozzy) släpptes fri och... skötte sig exemplariskt :-D Dagens pass med valp/unghundskursen för Malin i Bälinge gav ett kvitto på att vi är på rätt väg! I och för sig är det OBS-klass varning, alla måste hålla sig lugna och stilla när det är vår tur - alla andra är ljusår före i störningsträningen. Men vilka framsteg! Full fokus på mig och uppgifterna löser han utan problem. Inte en tendens att sticka till de andra hundarna när vi tränar. Hoppteknik, runda pinnen som handlingsövning och inkallning med störning i form av utlagd leksak stog på schemat. Nu ska vi försöka köra ett par kortkorta pass om dagen med hoppning för att få till rätt teknik och komma upp i höjd.

Tankens kraft är stor - och den självuppfyllande profetian spelar i samma liga. Ja ni vet, om man ständig påstår att en hund (eller man själv...) har vissa negativa egenskaper så dröjer det inte längre innan man börjar tro att det är sanningen. I och för sig kanske det är sant - men det finns säkert något bra man kan göra till sanning i stället :-D

I enlighet med ovanstånde lägger Ozzy nu epitetet "The Beast" på hyllan och kommer hädanefter gå under smeknamnet "min oerhört talangfulle VM-hund"! Va, vilket VM? Tja, alla en hund kan va med på... det är väl ett lagom mål?!

1 kommentar:

  1. Talangen har vi aldrig tvivlat på och resten är "bara" träning. Duktig Ozz idag.

    Malin

    SvaraRadera